Rólunk

Üdvözöljük a Wibi Pincészetben Kóphazán!


A családi vállalkozásunk kicsi, de hatalmas.

Szőlészet tisztelettel!

A természet, a talaj, a növény és a szőlőt művelő emberek tisztelete
tökéletesíti a nemes cseppet. Tisztelet azoknak, akik értékelik ezt a cseppet és
élvezik is. Ízletes, testes borok finomsággal, szerkezettel és összetettséggel.
Mi ezt szeretjük, ezek vagyunk mi!

                

Helység

A szőlőtermesztés a talaj, az éghajlat és a szaktudás kombinációja. Kombinálja a régi kézimunkákat és generációk óta finomított modern technológiáját, amely folyamatosan hoz valami újat. A talaj minden évben ugyanaz marad, itt az időjárás hozza a kihívást. A kihívást örömmel fogadjuk. A „Kevesebb több!” mottó szerint itt új utat próbálunk ki menj és fogadj a minőségre. 

A soproni dombságba ágyazott kertjeink a  Fertő pannon klímájával, kiváló környéken helyezkedik el. A fehér és természetesen a túlnyomórészt piros szőlőfajták termesztéséhez egy kiváló talajt biztosít. Burgenland Kékfrankos tartományával határos finomság, valószínűleg a leghagyományosabb és leginkább termesztett fajta a régióban, de Merlot, Zweigelt és Cabernet is jól terem itt, és csodálatos Cuvée-kel kombinálhatóak a WIBI kincseivel metszik egymást.

A Soproni Borvidék

Sopron Magyarország egyik legrégebbi borvidéke, már Kr. e. 300-ban. Már a kelták itt bort termesztettek, majd rögtön követték a rómaiak. A bajor telepesek később felerősítették a szőlőművelést, így Sopron a 14. században az ország talán legjelentősebb szőlőtermő vidékévé nőtte ki magát. Különlegessége annak az időnek, hogy a borospincék mind a városban voltak, így a városfalak védelmet nyújtottak az ellenséges támadásokkal szemben. A szőlőtermesztés szíve itt a Kékfrankos.

Itt a Fertő-tó közvetlen közelében a szőlőtermesztés nagy előnnyel jár. A Fertő tó tavasszal és nyáron felmelegszik a nap alatt, ami  ősszel a kiváló szőlőérést biztosítja. A talaj homokból, agyagból és kavicsból áll.